Rekaan Pejabat Wanita Bertemakan Pink & Gold


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ini kami ingin kongsikan rekaan eksklusif pejabat Dayang Beauty Secret bertemakan warna merah jambu atau pink dan emas atau gold. Pejabat ini kami reka khas buat pemiliknya yang sukakan warna yang feminin namun masih kelihatan ekslusif.


Pejabat Dayang Beauty Secret terletak di Alam Damai, Cheras. Ruang dalaman pejabat ini terdiri daripada Reception Area (Ruang Menunggu), Pejabat Pemilik, Training Room (Bilik Latihan) dan Pantry Area. Setiap ruang dihiasi sesuai dengan warna tema barangan dekorasi yang sweet & sleek.


Dinding Ruang Menunggu kami sediakan satu signage besar Dayang Beauty Secret yang diperbuat dengan special decorative panel & acrylic signage. Agak mencabar memasang signage ini kerana panel acrylic yang agak fragile atau mudah patah. Kami juga menyediakan ruang pameran atau product display untuk produk-produk keluaran Dayang Beauty Secret. Produk-produk ini diletakkan di rak berwarna emas berlatar belakang kertas dinding atau wallpaper bercorak halus berwarna pink.


Untuk bilik pemilik, tema pink & gold masih dikekalkan namun warna putih turut ditambah ke atas warna perabot demi menampakkan ciri-ciri korporat pemilik. Selain kertas dinding, kami juga menyediakan divider panel khas untuk pemilik membuat live video dan memasarkan produk beliau. Kami turut menyediakan sendiri barang-barang dekorasi untuk ruang tersebut bagi menambahkan seri bilik pemilik.

Ruang bilik latihan atau Training Room ini disediakan untuk pemilik mengadakan kelas motivasi. Demi mencantikkan ruang ini, kami tambahkan kertas dinding berwarna emas dan kata-kata hikmah bagi menjadikan bilik ini nampak lebih eksklusif.
Akhir sekali ialah ruang pantri dimana pemilik dan staff boleh makan dengan santai. Istimewanya ruang ini kami tambah jubin berwarna pink yang cantik dan unik selain meletakkan Designer Chair - Eames Chair, menjadikan ruang ini nampak santai dan relaks.


Bagi kami pengalaman menguruskan projek ini agak menarik kerana kami berjaya menampilkan identiti pemilik syarikat Dayang Beauty Secret sendiri. Warna tema pink dan gold sangat sesuai dengan beliau dan produk yang beliau keluarkan juga sinonim untuk kegunaan wanita di luar sana.
Jika anda berminat untuk mempunyai pejabat dengan ciri-ciri dan identiti tersendiri:


Hubungi Ilusi Hafiezd Design melalui emel untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma tentang Hiasan dalaman:

ilusihafiezd@gmail.com

Jangan lupa untuk melihat design portfolio kami:


Follow INSTAGRAM kami:


LIKES 

Facebook Ilusi HafiEzd Design untuk lebih Tips Hiasan dalaman!Comments

Popular Posts